torsdag 4 oktober 2012

Illa berörd. Väldigt illa berörd!

Har bara sett rubrikerna, men inte hört om händelsen i detalj. Förrän nu. Och nu blev jag berörd. Väldigt illa berörd.

Läste inlägget på denna sida http://hundkillen.wordpress.com/2012/10/02/konsten-att-skjuta-en-hund/ och sedan om familjens version (via vänner/bekanta) här http://www.causes.com/causes/795618-utbilda-polisen-i-djurhantering/actions/1689356?open_inviter=true

Såg sedan på filmen och då blev det för mycket. Om detta stämmer är det hemskt. I ett läge med en påtänd aggressiv hundägare och två lösa och även de aggressiva Cane Corso, kan jag ha viss förståelse för att poliserna hade respekt för situationen och blev stressade. Men om händelsen utspelar sig så som beskrivs på ovan bloggar/webbar, vilket verkar stämma med filmen, där jag tycker mig se att hundarna är kopplade när polisen avlossar skotten - är detta en stor tragedi.

Hur kan två kopplade familjehundar, dessutom unghundar som är 7 och 11 månader gamla, skjutas ned på öppen gata i Stockholm fastän ägaren bett poliserna på plats att kontakta anhöriga? Hur kan poliser skjuta en hund som försöker springa undan och dessutom skadeskjuta den så att den tvingas lida innan den sedemera avlivas? Det finns mängder av frågor att ställa. Men oavsett svaren är det försent att få tillbaka två oskyldiga djur.

Bild: http://www.garritanicanecorso.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar