söndag 22 april 2012

Söndagsträning med Scott

Idag vaknade vi upp till en skön, men grå och regnig, morgon på Munsö. Fodring av hästar och kort morgonpromenad, sedan väntade en mysig frukost innan vi gav oss ut på en långpromenad med Ova, Arrac och Tassa.

Hann läsa lite och äta lunch innan Linnea och Scott kom ut för att träna.

Vi körde vid samma kalhygge som igår, men med ett annat upplägg. Började med att preppa tre olika målområden på hygget: ett kl 10.00, ett kl 12.00 och ett kl 14.00. Därefter gick vi ut på en äng och körde varsin enkelmarkering och sedan dubbelmarkering på djupet med apportkastaren.

Tillbaka till hygget där det gick två skottapporter, kl 11.00 och kl 13.00. Ganska tight med andra ord. Därefter gick det skott i riktning mot målområdena till höger och vänster. Sedan var det dags att skicka. Här märkte vi att det blev lite svårt med markeringarna, dels i sig själva med terrängen etc. men också i förhållande till målområdet. Framförallt området 10.00 som låg nedanför och tidigare än skottapporten 11.00. Men, det viktiga var att vi löste uppgifterna och att hundarna lyckades.

Båda hundarna gjorde två riktigt bra saker: Linjetag mot området 14.00 som låg bakom ett nedfallet träd med stora grenar, dit de fick dirigeras ut och förbi trädet följt av stopp och höger för en fullträff. Samma på målområdet 12.00, där vi började med att skjuta en skottapport som landade halvvägs upp mot krönet (vid området), som de fick hämta. Sedan skickade vi igen och tryckte ut dem över första legan mot målområdet - för en fullträff igen.

Duktiga hundar!

Avslutade med bad medan vi rekade lämpliga områden för framtida dirigeringar och markeringar på vatten. Tyvärr inga bilder, förutom vid det avslutande badet, då det regnade under delar av träningen.

Tack för en bra och trevlig träning Linnea, för att du offrade dig med apportkastaren :o), för bra tips och råd - samt för skjutsen! :) 

Scott och Oban

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar