lördag 28 april 2012

Stadga och skott

Härligt väder idag! Hämtade Oban hos mamma, som hade honom när vi var på middag på AG igår. Fantastisk mat och goda viner i trevligt sällskap!

Mattias var med och vi åkte till Lövsta Skjutbana. Perfekt då det var någon större träning eller tävling och sköts på flera banor, såväl med pistol som med hagel.

Syftet var att träna stadga efter förra helgen med vilt, skott och vatten i två dagar, vilket onekligen drog igång Oban rejält. Fotgående stod således på schemat för dagen. Mattias agerade skytt och gick ca tio meter framför och varvade skottapporter med lösa skott. Efter en inledande korrigering blev det ordning och reda. Oban fick inte ta någon markering, utan här övade vi bara stadga.

Innan vi inledde denna övning hade jag preparerat två målområden. Ett klockan tio och ett klockan tolv. Mattias sköt en skottapport förbi området klockan tolv samt ett skott mot området klockan tio. Jag skickade mot området 10.00, fick en fin linje och en dummy i handen. Skickade sedan på skottapporten och avslutade med att skicka i linje mot skottapporten, men blåsa stopp i målområdet och få hem kaninbollen. Upprepade detta två gånger mot respektive område.

Lagom träning efter en veckas frånvaro. Nu har jag packat inför morgondagens träning arrangerad av Scottmoore, med instruktörer från Batmoors, på Åtorps Gård. Vi tränar på söndagen och går passivt på måndag, så uppdatering och förhoppningsvis bilder först måndag/tisdag.

Skytten och stadgemästaren..

Det var ju rätt varmt idag och vi hann inte stoppa honom.
När han väl var i gick det bara att skratta åt eländet. Labradorer :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar