söndag 29 september 2013

Bland Eliten i Norrtälje

Åkte hemifrån 05:40 igår och kom hem vid 19-tiden, men fick liksom inte nog. Istället för att sitta hemma och gråta över spilld mjölk (de jakter jag fick tacka nej till fredag, lördag, söndag) åkte jag med Linnea och Scott till Elitprovet i Norrtälje. Hon gick ut i sista par med Tina och Fokus, så vi fick ändå en hyfsad sovmorgon.

Roligt att se ett Elitprov då jag tidigare bara sett det i Eskilstuna, när jag liksom med Stjärnhov, hade få egna erfarenheter.

Trevligt provupplägg med bra variationer och mycket skott, vilket gav en jaktlig inramning. Provet inleddes med varsin enkelmarkering, följt av landdirigering för ena hunden. Fortsatte till en dubbelmarkering, sedan fick andra hunden sin landdirigering, innan ytterligare förflyttning och ny dubbelmarkering. Med reservation för att jag minns fel. Därefter följde vattenarbetet, första hunden fick en vattendirigering längs med strandkanten och den andra hunden en dubbelmarkering. Sedan förflyttning till ny mark och omvända uppgifter. Avslutningsvis ett sök som var smalt och djupt längs med vattnet. Schysst upplägg, utan krusiduller men med utmaningar i terräng och mark.

Grattis till dagens pristagare! Och tack Linnea för trevligt sällskap och för skjutsen :)

Scott halvvägs ut till vattendirigeringen
(huvudet strax efter gröna vassruggarna)

Sista parets första dubbelmarkering

2 kommentarer:

  1. tack så jättemycket för det trevliga sällskapet och servicen!

    SvaraRadera
  2. Tråkigt med skadad hund:( hoppas att det läker snabbt! hörde ryktas om att vi ses till helgen?:) det vore himla kul:) kram till dig och sjuklingen Oban.

    SvaraRadera