måndag 16 september 2013

Nya tag

Kände att det var dags att ta tag i lydnaden och dirigeringarna efter lördagens jakt, så det var perfekt att Annika med Zingo och Zara med Pejla och Braith ville träna idag, trots lite lynnigt väder.

Vi träffades vid inflygningen och började med några markeringar i blöta tistlar. Fortsatte sedan med en övning som vi körde på en öppen träning på Lilla Träskaten hos Jill och Peter förra sommaren.

Övningen kombinerar raka linjer med stoppsignal samt höger- och vänstertecken, vilket gör att många moment tränas i en övning. Vi försvårade genom att lägga bollar på ett ställe och därtill kasta en störningsmarkering, vilket gav viss utmaning och tarvade några omskick med extra tydlighet. Bra då att övningen bygger på att hela tiden reparera den raka linjen. Värdefullt att faktiskt få träna med denna typ av störning och lyckas med övningen!

Samtliga hundar gjorde ett väldigt bra jobb! Extra plus i kanten till lille Braith som gjorde fantastiskt fina linjer sin ringa ålder till trots. Även Zingo får en stjärna för att hon var i det närmaste tyst.

Hektisk vecka på hundfronten med exteriörbedömning imorgon, jakt på tisdag, konditionsträning på torsdag (hoppas jag..), vattenträning på fredag och jakt (hoppas jag) på lördag. Vila? Det gör vi på söndag. Kanske :)

2 kommentarer:

  1. Super kul att få vara på "hemmaplan" Oban är en riktig duktig hund ! en fröjd att få se er träna. Lilla mannen B var en stjärna så duktig för att vara så ung. Jag är nöjd med Zingo´s arbete framförallt att hon näst in till var tyst.
    Tack för en bra övning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var toppen! Ses gärna på mån eller tis om det passar. Zingo var super och ja, lille B glänste :)

      Radera