torsdag 26 september 2013

Skuldkänslor

På väg till Sveriges framsida i arla morgonstund. Känns som att vara turist i sin egen stad att sitta med en kaffe på Centralstationen :)

Läste en tråd om våra arbetande hundar på FB och fick dåligt samvete. De flesta har ju flera hundar och kan låta dem vila emellanåt, medan Oban sliter på såt efter såt. 

Är iof noggrann med att fylla på med energi och vatten samt torka och sätta på täcke mellan såtarna. Men ändå. Bästa, duktigaste, finaste, kämparhunden!!

Här på sista såten i söndags. Ser inte så trött ut. Snarare helskärpt och på alerten. Som att det är favoritsysselsättningen framför andra. Vilket det är!! Så jag ska sluta tramsa..

Det dåliga samvetet går nog hand i hand med att skadan borde inträffat någon gång efter lunch. Eller så är det verkligen den gamla som gick upp först senare under kvällen. Såg ju inte hältan förrän vi kom hem och då såg jag inga sår trots tvätt, undersökning och insmörjning med antiseptisk gel. Märkligt. 

2 kommentarer:

  1. Ja, det där är nackdelen när man bara har en hund... Försök låna in en hund eller be om att få avstå vissa såtar om det känns för tungt. Ge extra energi under dagen (en ostkub för varje and kör jag) och en bra lunch om han gillar att äta då. Och vad gäller skador, det kan vara svårt att upptäcka när hunden är i "gasen" och adrenalinstinn, det märks oftast inte förrän hunden är hemma och är helt avslappnad. / Märta

    SvaraRadera
  2. Bra tips Märta. Har gett högenergifoder som godis kontinuerligt under dagen och RC's lunchlådor utblandat med vatten. Tycker inte att jag har sett orken tryta, utan han sliter på oförtröttligt. Men han borde vara slut - det var där det dåliga samvetet kom in.. Får kolla runt lite och se om det går att låna hund. Kanske ska vara ute i god tid inför nästa säsong. Vad gäller skadorna tror jag som du. De visar inget så länge de har adrenalin i kroppen och vill fortsätta arbeta, utan det kommer först hemma. Älskade skithundar ;)

    SvaraRadera