onsdag 11 september 2013

Mjaaa..

Trevlig träning med Zara/Pejla, Annika/Zingo och Annika/Ozzy i Ågesta ikväll. Med betoning på trevlig. Resten, dvs träningen, var det väl sisådär med..

Vi lade ut fyra områden i skogsbrynen. Två områden på vardera sida av ett krondike. Därefter förflyttade vi oss mellan områdena och valde från vilket område vi skulle ta hem: rakt längs med skogsbrynet på samma sida av diket/rakt över diket/diagonalt över diket. Som längst var det nog 100 meter på diagonalen.

Från första området hade Zingo och Ozzy tagit in rakt fram från samma sida samt från området rakt över diket, varvid jag tyckte att det var lämpligt att skicka diagonalt över diket. Ett olämpligt beslut. Minnesbilden var obefintlig och på andra sidan diket blev det självständiga chansningar så jag tog hem.

Sammantaget gjorde alla hundarna ett bra jobb på de raka skicken, medan diagonalerna blev en utmaning just med krondiket som terrängbyte. Här kanske vi skulle hjälpt till genom att gå hela linjen och sedan skicka, nu blev det tydligen lite för svårt och vi fick gå fram för att lyckas. Att lägga på "att-träna-på-listan" således: låååånga diagonala skick med terrängbyten och diken.:)

Mycket fuffens på Oban ikväll. En del kan säkert förklaras med att det var nya tikar, en som nyligen löpt och en på väg in i löp. Supernyttigt för oss att träna med tjejer, för det skulle vara jobbigt om situationen uppstod och var ny på tävling eller prov. Annat kan nog förklaras för mig, som blev lätt perplex av hans beteende och tappade handlingsförmågan. Får skylla på att jag är ringrostig efter en veckas uppehåll.. Drar slutsatsen att vi behöver skärpa upp oss nu om vi ska hålla ihop i kombination med kommande jakter. 

Avslutningsvis kastade vi markeringar åt varandra för att lätta upp. Här gick det bättre och Oban spikade sina markeringar. Skönt!

Tack för en trevlig kväll!

Zara och Pejla ställer upp för ett diagonalt skick i skogsbrynet framför masten.

2 kommentarer:

  1. Hehe vi blev nog lite övermodiga igår ;) Vi försöker igen.. Nästa vecka kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur :) Gärna - vi kan väl höras under helgen!

      Radera