onsdag 13 juni 2012

Tisdagsträning

Igår, tisdag, blev det lite kvällsträning med Anna-Carin och Ila.

Vi träffades i Hansta och började med ett stort sök i frodig hagmark. Hundarna fick ta in hela åtta dummies vardera, vilket gick utmärkt med två mindre undantag. Det ena var att Oban, istället för att komma in med dummyn han hade i munnen, sprang fram till Ila som var på väg ut. Hundskrälle! Detta har inte hänt förut, men det visar på vikten av att träna regelbundet med tikar. I vintras när vi träffade just Ila oftare löpte hon till och med när vi tränade, utan påverkan på Oban. Men nu, med längre uppehåll från träning med tikar och med en parning i bagaget har det blivit lite annat fokus på honom.. Suck. Det andra var att han vid ett tillfälle ställde sig och frågade istället för att söka vidare. Här tog jag inte in honom utan korrigerade lätt med rösten och uppmanade honom att söka vidare, vilket han gjorde. I övrigt gjorde båda hundarna ett bra jobb och tog in alla dummies, trots stora ytor, regnblött gräs och vindstilla.

Fortsatte med enkla markeringar på den höga betesvallen (inga djur är utsläppta än). Även detta fungerade bra, med undantag för en dummy som landade i väldigt utmanande vegetation av metershöga brännnässlor, raps och annan sly på ojämnt underlag. Valde att ta in och avslutade med några kast där han fick lyckas istället.

Slutligen körde vi ett långt linjetag mot ett område där hundarna hade varit med ut. Det fungerade fint på första skicket på ca 50 meter. När vi dubblade sträckan ville Oban ta samma väg ut som han tagit in på första skicket, men det tillät jag inte utan fick gå närmare istället.

Överlag nöjd med träningen - en vacker försommarkväll i trevligt sällskap och med en bra genomkörare av hundarna.

Ikväll får det bli vila! Jag var hos en PT och tränade igår på lunchen, med resultatet att jag inte kan gå i nedförsbackar eller trappor utan att stödja mig i en ledstång.. Grymt bra träning, men det är uteslutet att få musklerna att klara annat än lättare transporter idag..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar