lördag 28 juli 2012

Grymt bra!!

Grymt bra träning idag hos Linnea & Scott vid Skokloster. Ann-Maj med Spencer (Thorsvi) och Mark (Askrikes) var också med.

Vi började med markeringar i en triangel. Oban spikade den första hyfsat. Jag bad sedan om att få en ny som skulle landa dolt bakom granar i en slänt. Där föll han in i gamla vanor: spikade linjen, men när han inte hittade direkt blev han lite väl yvig. Dirigerade in i området och fick den. Linnea kastade en ny i samma område och då spikade han.

Därefter tog jag med mig Oban ut i en gata vi skulle använda för ett långt linjetag, uppskattningsvis 100-120 meter (jag och avståndsbedömning, jag måste börja stega...).

Det området fick vänta för istället körde vi den övning vi gjorde på första öppenträningen på Lilla Träskaten: ett målområde rakt ut på ca 70 meter med ett stick åt vänster ca 20 meter ut och ett stick åt höger ca 50 meter ut, där varje stopp- och teckenrunda repareras med en full linje rakt ut. Hundarna var med och vallade in linjerna. Scott inledde prickfritt och därefter gjorde Spencer en lika bra runda. Även Oban tog linjer, stoppsignal och vänster- respektive högertecken helt utan anmärkning. Och likaså Mark som avslutade. Duktiga hundar!

Efter det vände vi upp mot det långa linjetaget. Där föreslog Linnea att vi skulle köra ett upplägg med störningar. Den första hunden fick en direktmarkering med Chuck-It, när den gick ut på markeringen fick den andra hunden en minnesmarkering med skottapport medan den tredje hunden skickades på det långa linjetaget. Ganska ordentligt störning för hunden med direktmarkering, vilket var super!

Oban började i position tre och spikade linjen! Därefter var det vår tur att ta minnesmarkeringen, något som blev väldigt lätt, då jag - som sköt - träffade en stam och fick en studs som landade 20 meter framför oss.. Även direktmarkeringen med boll, där det gick en störning med skott klarade Oban galant. Han hade precis hunnit fram till bollen när skottet gick, greppade bollen och tittade upp för att markera och kom sedan in. Återigen - duktiga hund!

Avslutningsvis fick hundarna varsin skottapport. Alla fyra jobbade väldigt bra, med dessa - ändå ganska utmanande uppgifter  - och vi var väldigt nöjda. Åkte ned till hamnen i Skokloster där de fick varsin vattenmarkering och ett dopp sedan tog vi en promenad.

Tack Linnea och Ann-Maj för en givande och trevlig träning!! Suveränt att vara tre då det går att variera upplägg och skapa nya situationer!

Linnea och Scott på det långa linjetaget. Scott är på bilden
inte ens halvvägs ut. Målområdet är längst ut i gatan där den
täta granskogen börjar vid den lilla förhöjningen i ljust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar