torsdag 26 juli 2012

H2O

Igår höll jag schemat: power walk på morgonen, löpning på eftermiddagen och hundträning på kvällen.

Körde vatten i och med värmen. Började med en enkelmarkering med chuck-it. Medan Oban var på väg ut kastades ytterligare en i en annan vinkel, som han inte märkte. Väl inne med markeringen ställde vi upp för linjetag mot den dolda. Nackdelen är att den inte blir särskilt dold på blankvatten.. Oban såg den direkt, låste fast och hämtade.

Hur gör ni när ni tränar dolt på vatten? Går det ens på blankvatten?

Kastade en vanlig markering med dummy och skickade, men blåste stopp halvvägs. Gav högertecken och belönade med boll. Lät honom hämta markeringen och gjorde sedan likadant med vänster. Båda satt plättlätt.

Sedan var vi nöjda, då jag inte riktigt ser någon poäng i att stå och mata ett antal markeringar. Simma kan han och gör dessutom regelbundet på dagis och tillsammans med oss när vi badar + ett antal dopp till dagligen då han tar sina egna turer ned till vattnet.

Jag skulle vilja komma vidare och avancera till dolda skick och ordentliga störningar på vatten, men vet inte riktigt hur.. Ni får gärna komma med tips! Parallellt plockar jag fram läroboken "Retrivern som apportör":

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar