torsdag 12 juli 2012

Vatten för Oban och segling för oss!

Ansiktsbehandling, frans- och brynfärg samt pedikyr igår kväll, så nu är jag redo för en veckas segling i Kroatien! Mattias såg ingen skillnad när jag kom hem dock.. Slängde i mig sushi som jag plockat upp på vägen, packade det som ska med till stan och sedan gick vi ned till vattnet för att köra ett pass med Oban innan semestern.

Mattias hjälpte till och stod på bryggan och kastade. Oban och jag stod på klipporna. Började med en enkelmarkering rakt ut på blankvattnet, som han fick hämta. Skickade sedan ut mot samma område, men blåste stopp halvvägs och lade på höger- respektive vänstertecken. När han gjorde rätt belönade Mattias med en boll. Avslutade med att gå på hela markeringen igen.

Försvårade genom att kasta en markering rakt ut. Kasta en sten i målområdet på höger- respektive vänstersida. Skickade på markeringen. Blåste stopp halvvägs och lade på höger/vänster och belönade med boll. Avslutade med att gå på markeringen.

Tyckte faktiskt det fungerade riktigt bra. Men - jag vet inte riktigt hur det sitter i riktiga sammanhang. Ska nöta detta vid fler tillfällen när vi kommer hem innan vi provar med dolda situationer.

Lite blödig i morse när vi lämnade Oban på Munsö. De åker till Blidö idag och sedan tillbaka till Munsö på fredag. Jag vet att det inte kommer gå någon nöd på honom utan att han kommer ha det superbra och är goda händer, men jag är ändå en lipsill. Förnuftigt sett är det nog bra med en veckas vila för Oban, då han har sprungit med både mig och Mattias senaste dagarna, tränat en del samt har fullt upp med Arrac och Tassa. Nu får han hänga med familjen och köra agility med Maja, vilket blir toppen!

Själva ska vi till Kroatien och segla en vecka med förra helgens brudpar. Ser verkligen fram emot det - lite sol, värme och segling i härligt sällskap blir en trevlig variation till vädret här hemma..!
Finaste hunden!

Bild: Vicsail, First 45. Vi har samma modell men 35".

2 kommentarer:

  1. Ååååhhh, vad underbart med segling i Kroatien! Jag har seglat en vecka i Grekland en gång och kan tänka mig att Kroatien är minst lika härligt. Ha det riktigt bra och bjud på många bilder när du kommer hem, eller kanske inte alltför många när jag tänker efter, jag vill ju inte dö av avundsjuka... :)
    /Åsa

    SvaraRadera
  2. Ja, det ska bli härligt :) Grekland är säkert också fantastiskt. Vi fastnade för Kroatien för två år sedan. Får se hur det blir med fotograferandet - men ser fram emot att följa ditt förevigande av kennelträffen. :) Ha det så roligt! /Jenny

    SvaraRadera