tisdag 10 juli 2012

Vattendirrar och landsök

Klämde in ett kort träningspass nu på eftermiddagen.

Började med vatten. Stod på klipporna och kastade en dubbelmarkering, en snett ut på blankvatten och en som landade dolt bakom bryggan. Inga problem att hämta hem dem, så då gjorde jag så att jag styrde mot den först kastade istället, för att öka svårighetsgraden. Inga problem med det heller, så då började jag kasta den ena dolt när han var på väg ut mot den andra för att skicka på linjetag mot den. Inga problem där inte. Försvårade ytterligare genom att skicka ut, blåsa en superkort stoppsignal för att få kontakt, innan jag lade på höger- och vänstertecken och belönade med kast av tennisboll så fort han vände upp åt rätt håll. Det gick också kalasbra! Duktiga hund!

Fortsatte för ett mindre sök på land som avslutning. Valde äppelhagen med hög vegetation. Bilderna nedan är från midsommarhelgen, men det ser ut likadant nu, med den enda skillnaden att prästkragarna blommat över.

Lade ut fyra tennisbollar, vilket kanske var lite oschysst. Oban fick jobba länge innan han fick in den första. Jag kan erkänna att det var mycket spring och lite näsa, men så stördes han också lite av att jag började prata med grannen som kom förbi på promenad, så han är ursäktad. När han väl hade fått in den första plockade han in resterande tre galant! Jag är faktiskt smått imponerad, då jag hade räknat bort dessa bollar och kalkylerat med att få köpa nya. Duktiga duktiga hund!

Nu kör vi ett sista trim imorgon kväll. Om jag hinner. Jag ska på ansiktsbehandling, frans- och brynfärgning samt pedikyr efter jobbet. Plus att vi ska packa. Men, det är ju ljusa kvällar fortfarande!



2 kommentarer: